Skip to content

A 11/2013. (III.5.) VM rendelet alapján a Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület a jászalsószentgyörgyi Sport Horgász Egyesület, a KÖZÖLD Alapítvány és a Kengyel Községi Önkormányzat közösen 2013. novemberében pályázatot nyújtott be „MadárIDŐ” címmel. A projekt jászalsószentgyörgyi részét önkormányzatunk koordinálta.

Építési engedélyes tevékenység keretében az 1825-ben épült jászalsószentgyörgyi Erzsébet malom felújításával, eredeti állapotának és funkciójának visszaállításával egyidejűleg madármegfigyelő hely kerül kialakításra, ezzel egy új funkciót is adva a település egyik jelentős épített kulturális értékének.

 

A pályázat elbírálása után közbeszerzési eljárás lefolytatása következett, majd a nyertes vállalkozó, a Jászmetál 2000 Kft. 2014. július 10-én nekilátott az építési munkálatoknak. A projekt műszaki átadása 2014. december 15-én megtörtént. A település egy színvonalas műemlék jellegű épülettel gazdagodott, amelyre méltán lehet büszke minden jászalsószentgyörgyi lakos.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, felújított Erzsébet malom és környezete a napjainkban egyre nagyobb figyelemnek örvendő ökoturisztikai attrakciók színvonalas főszínterévé válhat.

Back To Top