Skip to content

A Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft. 2019. október 01. napjától folytatja a háztól történő sárga és zöld zsákos szelektív hulladékgyűjtést, mely a lakosoknak ingyenes.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés: 

SÁRGA zsákba helyezhető hulladékok: -Műanyag, papír és fém csomagolási hulladékok

  • Műanyag üdítős, ásványvizes PET palackok, kiöblített háztartási flakonok (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak.
  • Papír és italos kartondoboz, újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz)
  • Fém különféle háztartási fém-hulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok). A műanyag- és fémhulladékoknál egyaránt fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a gyűjtőzsákba. „Tapossa Laposra!”

A műanyag flakonokat és a papírdobozokat, de a sörös dobozokat is lapítva kell a zsákba helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el.

A sárga zsák mellé lapra hajtogatott, spárgával összekötözött karton csomag kihelyezhető.

KÉRJÜK NE tegyenek zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-Iemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!

Tilos a zsákba kevert települési hulladékot rakni, mert nem kerül elszállításra!

ZÖLD zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

Ezek a fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, konyhai hulladék. (kivétel ételmaradék) Szintén elszállításra kerül a zöld zsák mellé kihelyezett max. 80 cm-re összevágott, madzaggal kötegelt (nem dróttal!) gally. Mérete nem haladhatja meg a teli zöld zsák méretét.

 

JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY

 

Hulladék típusa

Október

November

December

Zöld zsákos

minden hónap

első hétfői napja

07.

04.

SZÜNETEL

Sárga zsákos

minden hónap

második hétfői napja

14.

11.

09.

 

KOMMUNÁLIS HULLADÉKSZÁLLÍTÁS ÜNNEPEK KÖRÜLI VÁLTOZÁSA

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. negyedik negyedévében az ünnepnapokra eső kommunális hulladékszállítás az alábbi napokon kerül megtartásra:

 

2019. november 01. (péntek):                                2019. november 02. szombat

Back To Top