Skip to content

 2016. január 20.

Az előrejelzések alapján az elkövetkező napokban is számítania kell a járművezetőknek az erős lehűlésre, tartós fagypont alatti hőmérsékletre térségünkben.

A Jászberényi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közelgő erősebb lehűlés miatt csúszós, jeges utak várhatók, amelyeken fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni. Télen a rosszabb látási viszonyok miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetni. A hirtelen kormány-, vagy fékmozdulatok helyett a sebességet – amennyiben lehetőség van rá – gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék!

A közlekedők számára a gépjárművek felkészítése elengedhetetlen feladat. A gépkocsival közlekedők jól működő ablaktörlővel, megfelelően működő páramentesítővel, téli ablakmosó folyadékkal, jégoldó spray-vel és kézi jégkaparóval induljanak el.

Hosszabb útra indulóknak, ha az útviszonyok vagy egy baleset miatt megállni kényszerülnek, szükségük lehet takaróra, meleg italra, hóláncra, vontatókötélre. Ezeket is tanácsos bekészíteni a gépjárművekbe. Indulás előtt kísérjék figyelemmel a közlekedéssel és az időjárással kapcsolatos híradásokat.

Fazekas-Füzesi Nóra r. százados

Jászberényi Rendőrkapitányság

Back To Top