Skip to content

A jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Általános Iskola és Művészeti Alap Iskola 3. évfolyamos tanulóinak 2015. szeptember 1-jétől, az új tanévtől kezdve lehetőségük nyílik testnevelés óra keretében a Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat által működtetett Lovas centrumban lovasoktatáson részt venni.

Megvalósítása a Nemzeti Alaptantervben kidolgozott, Nemzeti Lovaskultúra Kerettanterv szerint történik, mely a 3. évfolyamtól indulhat. Az oktatást szakképzett lovas tanár végzi. A program a helyi önkormányzat felajánlásából minden 3. évfolyamos gyermek számára ingyenesA program felmenő rendszerben folytatódik és 3 éven belül az iskola 3-5. évfolyamos tanulói számára fogja biztosítani az ingyenes lovasoktatás lehetőségét.

A Nkt. 27.§ (11) alapján, a mindennapos testnevelés megvalósításakor a heti 5 testnevelés órából, heti 2 órát lovaglással is ki lehet váltani. A lovas oktatás így a gyermekek 16:00 óráig kialakított órarendjébe van beillesztve. A tanulók minden héten hétfőn és csütörtökön (2×45 perces összevont órán), 14:00-16:00 óráig vesznek részt az oktatáson.

Back To Top