Skip to content

Keddre és szerdára elsőfokú viharfigyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat három megyére az ország átellenes oldalain. Aztán fokozatosan melegszik az idő, míg hétvégére már akár 34 fok is lehet.

Szerdán eleinte többnyire napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, majd estétől északnyugaton, északon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól előbb ÉNY-on, majd éjszaka már másutt is zápor, zivatar fordulhat elő. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél élénkülhet meg a Dunántúlon, sőt a Kisalföldön erős széllökések is lehetnek. Zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon túlnyomóan napos idő ígérkezik, keleten azonban a nap első felében még felhős idő várható, és ott a déli órákig egyre kevesebb helyen ugyan, de még elszórtan zápor, zivatar várható. Délutánra már keleten is kisüt a nap. Az északi szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható délutántól fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Forrás: Hír24

Back To Top