Skip to content
A Rozmaring Asszonykórus. A fényképet Müller Attiláné készítette

A 2011-es év II. féléve is mozgalmas, énekes munkával kezdődött a kórus számára.

– Július 7-én a Községháza nagytermében a képviselő-testület ünnepélyes, rendkívüli ülésén énekeltünk jászsági népdalcsokrot. Az ülésen Dr. Lengyel Györgyi kormánymegbízott asszony és Pócs János országgyűlési képviselő úr is jelen volt.

– Július 16-án kedves meghívást kaptunk Jászszentandrás Nyugdíjas Klubjaitól. A Gyöngy és a Pacsirta Nyugdíjas Női Klubok 35 éves, a Férfi Klub 45 éves és Jászszentandrás település 125 éves fennállásának alkalmából szervezetek vidám összejövetelt, melyen a Jászság szinte valamennyi hagyományőrző dalköre fellépett, valamint nyugdíjas klubok táncos-irodalmi műsorszámokkal is
színesítették az egész délelőttöt kitöltő műsort.
– Július 30-án Jászalsószentgyörgy megújult Településközpontjának ünnepélyes átadására került sor.
Szarvák Imre polgármester úr és Pócs János országgyűlési képviselő úr köszöntője után, Pásztor Pascal plébános áldotta meg a teret, majd a programok következtek. Kórusunk is meghívást kapott erre a műsoros estre, melyet ezúton is köszönünk.
– Augusztus 20-án a Vadasban került megrendezésre a IV. Családi Nap. Már visszatérő szereplői vagyunk a Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett blokknak, melyet a ” könnyedebb ” stílusú műsorszámok követtek. Az Asszonykórus a XVIII. századtól ismeretes vallási énekeket dalolta és foglalta keretbe Szatmári István verselését, mely most is, mint a tavalyi évben, óriási elismerést aratott. Mély átéléssel, zengő hangon szavalt Szent István, első koronázott királyunk szigorú törvényeiről.
Köszönjük a Községi Önkormányzatnak a részvételi lehetőséget.
Ezen a családias délutánon érte a Rozmaring Asszonykórust egy csodálatos meglepetés. Az ünnepségen Pócs János országgyűlési képviselő úr megköszönte a kórus hagyományőrző-ápoló munkáját és elismeréseként jász főkötőt adományozott az asszonyoknak. Így teljessé vált népviseletünk, JÁSZ öltözékünk. Mindannyian kaptunk egy kísérő kártyát is az alábbi idézettel:
Puszták vadvilága. jászok újhazája
dolgos, büszke népünk tízezer tanyája.
Elfogadták eleink e földet és a zászlót
emberöltők óta. Magyar lett a Jászból…”

Hálás köszönetet mondunk ezúton is a képviselő úrnak,valamint Találtné Kovács Erzsikének, aki a főkötők varratását sok szaladgálással, önzetlen segíteni akarással intézte.
– Szeptember 17-én községünk felújított Piacterének átadásán is énekelhettünk vidám, szőlős-szüreti népdalcsokrot.
Dalolásunkat már két köcsögduda kísérte, mert Bathó Gyuláné, Terézke néni egy új, kisebb csuporból is készített dudát. Nagyon jól hangzott a magasabb és mélyebb hangú, ritmikus népi hangszerkíséret. Az új köcsögdudát Kormos Imréné, Gizike szólaltatta meg.
Az idei évben még további szereplés vár ránk.
A jászalsószentgyörgyi Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub testvérklubok találkozójára kaptunk meghívót a kulturális műsorban való fellépésre.
Majd decemberben szintén a nyugdíjasokkal együtt ” várjuk ” a Télapót, népdalokkal és régi slágerekkel szórakoztatva a megjelenteket.

Beszámolóm végeztével megköszönjük Szarvák Imre polgármester úr és a képviselő-testület szíves támogatását énekkari munkánk színvonalasabbá tételéhez.

Csákné Pammer Ágnes

kórusvezető

Back To Top