Skip to content

A Rozmaring Asszonykórus a 2011-es esztendőt is szorgalmas munkával kezdte.
Csütörtökönként két órás énekkari próbákkal készültünk a Nyugdíjas klub Nőnapi megemlékezésére, ahol kedves kis dalcsokorral köszöntöttük a megjelenteket, majd minden hölgy cserepes és vágott virágot kapott Pócs János országgyűlési képviselő úrtól és Szarvák Imre polgármester úrtól, kik megtisztelték jelenlétükkel ezt a családias, ebéddel összekötött rendezvényt.
Április 30-ra szeretetteljes meghívást kaptunk Jászapátiba, ahol a „XV. Jászsági Gazdanapok” keretén belül a ” Tavasz van, indul a határ, a Muskátli is virágzik már…” címmel dalos találkozót szervezett a helyi Muskátli Népdalkör vezetője: Mihályi Lászlóné. A környező Jász települések mellett, távolabbi régiókból is jöttek hagyományos népdalt éneklő körök. Pl: Karácsond és Szomolya községek hagyományőrzői is felléptek. A kórusok szakmailag kimagasló teljesítményt nyújtottak ezen a hangulatos délutánon, a közönség nagy örömére. Köszönjük, hogy ott lehettünk!
Május 28-án Jászboldogházán, a Bartal tanyán szerepeltünk a Hagyományok hétvégéjén.
A JÁSZFÖLD Hagyományőrző Egyesület ápolja és széles körben bemutatja a Jász kulturális hagyományokat, művészeteket és mesterségeket, feltárják és felelevenítik a régi népszokásokat.
Szeretettel várták azokat is, akik érdeklődnek a fogathajtás és a magyar lósport eseményei iránt.
A délutáni rendezvényen népdalkörök, néptáncegyüttesek és népzenekarok léptek fel és mutatkoztak be. Jászalsószentgyörgy, Jánoshida és Kocsér asszonykórusai mellett, Székelyudvarhely táncosai és Portelek citerásai is igényes műsor összeállítással szórakoztatták a nagy létszámú közönséget. A Rozmaring Asszonykórus hálásan köszöni ezt a rangos fellépési lehetőséget!
Július1-2-án Jásziványban rendezték a XVII. JÁSZ Világtalálkozót. Megtiszteltetésnek éreztük, hogy erre a rendezvényre is meghívást kaptunk. A délelőtti ünnepi főpapi szentmise után a Jász települések képviselői vonultak végig a községen a lovas huszárok után, színpompás népviseletekben. Jászalsószentgyörgy községét: Szarvák Imre polgármester úr és neje, Talált József jászkapitány és neje, a Rozmaring Asszonykórus és a Nyugdíjas klub tagjai képviselték.
Az ünnepi műsorokat többször is heves zápor szakította félbe, de nem csökkent a lelkes nézők létszáma. Kórusunk is óriási tapsvihart kapott Jász dalokból álló és Rozmaringos népdalcsokrunk eléneklése után. Végezetül köszönetet kell mondanunk Szarvák Imre polgármester úrnak és az Önkormányzatnak támogatásukért, mert mindhárom rendezvényre községünk falubuszával mehettünk.

Csákné Pammer Ágnes kórusvezető

Back To Top