Skip to content

Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat

az EFOP-1.2.11-16-2017-00037 azonosítószámúA fiatalok lakhatási körülményeinek javítása és helyben maradásuk ösztönzése Jászalsószentgyörgyön” – című projekt keretében

 

ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATOT HIRDET

 

Felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére

 

Az ösztöndíj célja: 8 fő felsőfokú végzettséggel rendelkező (pl. pedagógus, óvoda pedagógus, egyéb    humán közszolgáltatás területén végzett szakember, mérnök, közgazdász…stb) 21-35 év közötti a településen élő szakemberek személyes kompetenciáinak fejlesztése, a szakemberek   átképzése,   ily   módon   a   folyamatos   szakember-ellátás biztosítása.  A felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek ösztönzése a településen közösségi, önkéntes munka végzésére, helyben maradásra.

 

Célcsoport: 21 – 35 évesek

Ösztöndíjban részesíthetők száma: 8 fő

Az ösztöndíj összege: 50.000 Ft/fő/hó

 

A pályázaton részt vehet az a településen állandó lakhellyel rendelkező személy, aki vállalja, hogy életvitelszerűen Jászalsószentgyörgyön tartózkodik, vagy az a személy, aki vállalja, hogy állandó lakcímet szerez. A szakmai ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a pályázó felsőfokú végzettséggel rendelkezzen.

 

A Pályázó vállalja:

–          Az ösztöndíj folyósítási időszaka alatt és azt követő egy évig Jászalsószentgyörgyön állandó lakhellyel rendelkezik, és ott vállal munkát.

–          Az ösztöndíj folyósítási időszaka alatt és azt követő egy évig Jászalsószentgyörgyön közösségi célú önkéntes tevékenység végez.

 

Nem pályázhat az a személy:

–          aki nem vállalja, hogy a pályázat elnyerése esetén életvitelszerűen Jászalsószentgyörgyön fog tartózkodni és állandó lakcímmel fog rendelkezni.

–          aki az önkormányzat vezető tisztségviselője, vagy a képviselő-testület tagja, valamint a fentiek PTK szerinti hozzátartozója.

 

Az ösztöndíj programban résztvevőktől elvárás, hogy a településen vállal munkát (amennyiben van számára megfelelő feltételeket nyújtó munkalehetőség), illetve az ösztöndíj folyósítását követő egy évig, a településen folyó fejlesztési folyamatokban, közösségi eseményeken önkéntes munkával, minimum 10 alkalommal részt vesz.

Jászalsószentgyörgy Közséi Önkormányzat a pályázat nyertesével szerződést köt a fentiekben meghatározott feladatokról.

 

Az ösztöndíj programban résztvevő köteles minden 3. hónap utolsó napjáig (negyedévente) beszámolót készíteni az általa végzett önkéntes munkáról. A beszámolóban részletesen be kell mutatnia az eltelt időszak alatti tevékenységét, kutatásait, valamint az önkéntes munkáját feladatok meghatározásával. Az elkészült beszámolót az adott hónap utolsó nagyjáig el kell juttatni Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzathoz.

 

Az ösztöndíj visszavonását vonhatja maga után:

–          ha a pályázó nem tartózkodik életvitelszerűen Jászalsószentgyörgy, vagy jászalsószentgyörgyi állandó lakcíme megszűnik,

–          munkáját nem látja el megfelelően és ezt munkaadója bejelenti,

–          önkéntes közösségi munkájáról nem készít beszámolót.

 

A belső pontozási rendszer súlyozása:

  • A pályázó jövőképe: 30% (a bizottság értékelése alapján 0-1-2-3-4 pont)
  • Feltételek vállalása (a településen történő elhelyezkedés és önkéntes munka): 20% (településen történő elhelyezkedés és önkéntes munka 1 pont, hiányszakmával rendelkező VAGY a minimális önkéntes munkán felüli vállalás 2 pont, hiányszakmával rendelkező ÉS a minimális önkéntes munkán felüli vállalás 2 pont)
  • Életkor: 25 év alatti vagy feletti 20 %
  • Gyermeket nevel: 20%. (1 gyermek 1 pont, több gyermek 2 pont)
  • Hiányzó szakembereket pótolna-e: 10%

(0-1 pont. igen 1 pont, nem 0 pont.)

 

Az ösztöndíj mértéke 50 000 Ft (ötvenezer forint)/fő/hó, amely 2018. december 1.- 2020. november 30. (24 hónap) között folyósítanak. Az ösztöndíj vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, amely havonta kerül átutalásra a pályázó bankszámlájára. (Amennyiben nyertes a pályázó, szükséges bankszámlát nyitnia).

A pályázónak elnyert pályázat esetén 1 hónap áll rendelkezésére az állandó lakcím igazolására. Az ösztöndíj csak az állandó lakcím igazolása után folyósítható.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 9. 10:00

 

A pályázathoz csatolni kell:

–          a pályázó lakcímkártyájának másolatát,

–          végzettséget igazoló dokumentum másolata,

–          adó illetve Taj kártya másolatát,

–          összeférhetetlenségi nyilatkozatot (minta csatolva).

–          nyilatkozatot az 1 főre eső jövedelemről (minta csatolva).

–          pályázati adatlapot (minta csatolva).

A hiányosan vagy határidőn túl benyújtott pályázatok elutasításra kerülnek, hiánypótlásra nincs lehetőség!

 

A pályázatokat a Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat 3 fős bizottsága, az önkormányzat egy fő képviselő testületi tagja, egy fő pedagógus és a szakmai vezető bírálja el.

 

A pályázati anyagok letölthetők a www.jaszalsoszentgyorgy.hu oldalról, illetve igényelhetők személyesen a Jászalsószentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (5054 Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a.).

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:

Pap Béla szakmai vezető/dr. Kovács Kornél jegyző: 06-57/556-025,  jegyzo@jaszalsoszentgyorgy.hu

Jakusné Vámos Mária pedagógus: jnevm@freemail.hu

Jászalsószentgyörgy, 2018.10.05.

Szarvák Imre

polgármester

Letölthető nyomtatványok:

Back To Top