Skip to content

A TELEPÜLÉSI CSAPADÉKVÍZELVEZETŐ-RENDSZER FEJLESZTÉSÉHEZ NYERT AZ ÖNKORMÁNYZAT

170 MILLIÓ FORINT ÖSSZEGŰ EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁST

Önkormányzatunk „Belterületi vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciója Jászalsószentgyörgyön” címmel 2016. április 18-án támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A közelmúltban értesültünk arról, hogy 170 millió forint támogatást sikerült elnyernünk a TOP-2.1.3-15 keretből. A Támogatási szerződést megkötöttük a Támogatóval, a fejlesztés 100 százalékos támogatású, önerőt reményeink szerint nem kell biztosítania az Önkormányzatnak. A munkálatok a tervezés és a szükséges vízjogi engedély beszerzése ill. a közbeszerzési eljárás(ok) lefolytatása után reményeink szerint 2018-ban fognak elkezdődni és befejeződni.

Az önkormányzat fontos fejlesztési célkitűzése, hogy az előző önkormányzati ciklusban a csapadékvízelvezető-rendszer komplex rekonstrukcióját elkezdve tovább folytassuk a legproblémásabb utcai csapadékvíz-elvezető árkok rendbetételét annak érdekében, hogy azok legfontosabb funkciójukat, a csapadékvíz befogadóba történő gyors elszállítását maradéktalanul meg tudják oldani, így sikerrel megóvhatjuk a belterületi ingatlanokat a csapadékvíz és belvíz okozta károsító hatásoktól.

A jövőbeli beruházás keretében összesen tizenegy utcában, mintegy öt és fél kilométer hosszan belterületi burkolt víztelenítő árkok és egyéb, a belterület védelme szempontjából indokolt, a vízelvezető rendszer részét képező műtárgyak kiépítésére kerül majd sor a meglévő kapubehajtó műtárgyak átépítésével és helyreállításával. Zárt csatorna csak a kapubehajtóknál, és az út alatti átvezetéseknél, bekötéseknél épül.

Nagy öröm az, hogy a település folyamatos fejlődése érdekében nemrég a Rákóczi úti kerékpárút építésére (150 millió forint), valamint az óvoda fejlesztésére elnyert (45 millió forint) támogatások után egy újabb nagyon fontos célt tudunk a közeljövőben megvalósítani.

Szarvák Imre polgármester

Back To Top