Skip to content

45 MILLIÓ FORINT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁS

A CIFRAPALOTA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSÉRE

Jászalsószentgyörgy Községi Önkormányzat a tavalyi évben, 2016. május 20-án támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az európai uniós pályázat elbírálására majdnem egy évet vártunk, azonban 2017. május 4-én örömmel értesültünk arról, hogy Óvodánk fejlesztésére 45 millió forint támogatást sikerült elnyernünk a TOP-1.4.1-15 keretből. A fejlesztés 100 százalékos támogatású, önerőt nem kell biztosítania az Önkormányzatnak.

Az óvodánk korszerűsítését mindig prioritásként kezelte az Önkormányzat, ennek megfelelően az épületet és környezetét korábban több ütemben, folyamatosan fejlesztettük:

– 2008-ban akadálymentesítési pályázat keretében a belső burkolatok nagy részét kicseréltük, a csoportszobákhoz tartozó szociális helyiségeket felújítottuk mintegy 10 millió forint értékben EU-s pályázat keretében,

– 2011-ben az óvodai játszóteret és kerítést, járdát sikerült felújítani EU-s forrásból 18 millió forint értékben,

-2012-ben az épület energetikai korszerűsítésére került sor: födémszigetelés, homlokzatszigetelés, nyílászáró-csere, kazán- és radiátor-csere mintegy 23 millió forint értékben.

A TOP támogatásból az alábbi projektelemeket fogjuk megvalósítani:

a jelenlegi egy bölcsődei csoportot kibővítjük, így a jövőben, előreláthatólag 2018. szeptember 1-jétől két bölcsődei csoporttal fog működni az intézmény, amely így már 24 gyermeket tud majd fogadni a jelenlegi 12 helyett és további 2-3 fő bölcsődei dolgozónak tudunk munkát adni településünkön,

– az Intézmény csoportszobáinak, kiszolgáló helyiségeinek burkolat felújítása és az
épület belső festése fog megvalósulni, a csoportszobákhoz tartozó teraszokat gumiőrlemény, ún. rekortán burkolattal fogjuk lefedni, így sokkal biztonságosabb, kényelmesebb lesz a teraszokon a játék a gyermekek részére,

a melegítőkonyha-mosogató-tálalót teljesen felújítjuk HACCP-rendszer szerint, illetve a konyhai eszközöket, evőeszközöket, tányérokat, poharakat, tálaló eszközöket kicseréljük, ezen felül nagy értékű konyhai eszközök (ipari mosogatógép, gáztűzhely, mikrohullámú sütő, stb…) kerülnek beszerzésre,

a csoportszobákban komplett bútorok (új, korszerű fektetők, székek, asztalok, szekrények, térelválasztók stb…), függönyök, szőnyegek, fejlesztőjátékok beszerzésére kerül majd sor.

– az Óvoda ingatlanon belüli udvarban lévő parkoló burkolt felületének növelése, aszfaltozása,

az intézmény villamosenergia ellátását teljes egészében 60 darab napelemmel megtermelt villamos energiával fogjuk biztosítani, amely éves szinten több százezer forint megtakarítást jelent majd.

A felsorolt fejlesztéseknek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy a korábbi és a jelenlegi pályázatok eredményeként infrastruktúrájában egy minden téren megújult és a XXI. századi igényeknek teljes mértékben megfelelő, modern óvoda várja majd Jászalsószentgyörgy legifjabb reménységeit!

Back To Top