Skip to content

BABAKÖSZÖNTŐ CSOMAG JUTTATÁSÁRÓL DÖNTÖTT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

A település megmaradásának záloga, hogy Jászalsószentgyörgyön minél több gyerek szülessen. Az Önkormányzat a maga szerény eszközeivel, egy gesztusértékű „Babaköszöntő csomag” biztosításával szeretné segíteni azokat a szülőket, akik gyermeket vállalnak a jövőben településünkön.

Babaköszöntő csomagra jogosult az a gyermek, aki 2016. december 31-ét követően született és a gyermek születésekor legalább egyik szülője életvitelszerűen Jászalsószentgyörgy közigazgatási területén él és bejelentett lakcímmel rendelkezik. A babaköszöntő csomag természetbeni támogatás, mely gyermekruházatot, gyermekápolási cikkeket és pelenkát tartalmaz. A támogatást egy gyermek után csak egy alkalommal és csak az egyik szülő jogosult igénybe venni. Amennyiben mindkét szülő esetében fennállnak a jogosultsági feltételek, azonban a szülők külön élnek, úgy az a szülő jogosult a támogatást igénybe venni, akinél a gyermek elhelyezésre került.
A csomagok beszerzéséről a Polgármesteri hivatal, a jogosultak részére történő eljuttatásáról a területileg illetékes védőnő gondoskodik.

Back To Top