Skip to content

A Nemzeti Lovas Program fontos részét képezi a településünkön 2015/2016-os tanév elején bevezetett iskolai lovaglás oktatás. A Községi Önkormányzat által működtetett Lovas Centrumban teljes körű balesetbiztosítás mellett, hivatalos engedélyekkel, vizsgáztatott iskolalovakkal és szakképzett lovasoktatók segítségével, biztonságos körülmények között tanulhatnak meg lovagolni a gyerekek a kezdőtől egészen a haladó szintig. A fedeles lovardának köszönhetően az oktatás egész tanévben az időjárási viszontagságaitól függetlenül biztosított.

Örömmel újságoljuk, hogy az – országban csak néhány helyen működő – lovaglás oktatást a helyi önkormányzat felajánlásából Lovardánkban 2016. szeptemberétől már két évfolyam részére tudjuk biztosítani térítésmentesen.

A Szent György Katolikus Általános Iskola 3. és 4. évfolyamos diákjai felmenő rendszerben, a mindennapos testnevelés órák keretében heti kétszer 45 perces összevont óra keretében, hétfő és péntek délelőttönként lovagolhatnak.

De miért is jó ez? Egyrészt kialakul, majd megerősödik a gyerekekben az állat iránti tisztelet, másrészt fejleszti az önbizalmukat, akaraterejüket, a koncentrációt és az önkontrollt. Emellett a gyerekek mind megtanulják, hogyan kell az állatokat gondozni és ápolni és hogyan szabad őket megközelíteni.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy az általános iskolai lovaskultúra oktatás több, mint puszta lovaglás oktatás, hiszen főbb célkitűzései között a lovaskultúra, a magyar hagyományok, valamint a környezettudatos és egészséges életmódra történő nevelés is szerepel a lovaglás gyakorlati alapjainak megismertetése mellett.

Back To Top